Recept
« Terug naar recepten
Sambal goreng boerenkool
PT25M
Sambal goreng boerenkool
Lekker met rijst
Recept van:
Veldmuis 8
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal goreng boerenkool te bereiden
Snijd de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui in een klein beetje olijfolie.
Voeg dan de (ontdooide) kabeljauwfilet toe en prak dit met een vork in kleine stukjes.
Voeg dan de laos, trassi, knoflook en sambal toe.
Na ± 2 min. voeg je de boerenkool toe en wat water zodat de boerenkool net onder water staat (niet teveel want, de boerenkool moet bijna droog koken).
Voeg het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.
Als de boerenkool kookt, dan op een laag vuurtje zetten en zachtjes door laten koken totdat de boerenkool gaar is en het zo goed als drooggekookt is.
Af en toe even goed door roeren zodat de vis goed door de boerenkool komt en dan smullen maar.
Fruit de ui in een klein beetje olijfolie.
Voeg dan de (ontdooide) kabeljauwfilet toe en prak dit met een vork in kleine stukjes.
Voeg dan de laos, trassi, knoflook en sambal toe.
Na ± 2 min. voeg je de boerenkool toe en wat water zodat de boerenkool net onder water staat (niet teveel want, de boerenkool moet bijna droog koken).
Voeg het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.
Als de boerenkool kookt, dan op een laag vuurtje zetten en zachtjes door laten koken totdat de boerenkool gaar is en het zo goed als drooggekookt is.
Af en toe even goed door roeren zodat de vis goed door de boerenkool komt en dan smullen maar.
Mijn kookverhaal (Veldmuis 8)
Ik hoor van andere mensen altijd dat ze het een vreemde combinatie vinden, de kabeljauw met boerenkool met het is één van mijn favoriete groentegerechten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Warmoes= snijbiet
bametz-saffrie zegt:
Anna zegt: