KookJij

Sambal goreng boerenkool

Lekker met rijst
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal goreng boerenkool te bereiden

Snijd de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui in een klein beetje olijfolie.
Voeg dan de (ontdooide) kabeljauwfilet toe en prak dit met een vork in kleine stukjes.
Voeg dan de laos, trassi, knoflook en sambal toe.
Na ± 2 min. voeg je de boerenkool toe en wat water zodat de boerenkool net onder water staat (niet teveel want, de boerenkool moet bijna droog koken).
Voeg het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.
Als de boerenkool kookt, dan op een laag vuurtje zetten en zachtjes door laten koken totdat de boerenkool gaar is en het zo goed als drooggekookt is.
Af en toe even goed door roeren zodat de vis goed door de boerenkool komt en dan smullen maar.

Mijn kookverhaal (Veldmuis 8)

Ik hoor van andere mensen altijd dat ze het een vreemde combinatie vinden, de kabeljauw met boerenkool met het is één van mijn favoriete groentegerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hee, wat grappig, de moeder van een vriendinnetje van dochterlief maakte weleens stamppot boerenkool met makreel:D:D Ik zal toch eens vragen hoe zij het klaarmaakte; ik vond het in ieder geval heerlijk!!;);)
veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Helemaal mee eens bametz;)en fabita;)
fabita

fabita zegt:
Niks vreemds aan, hoor. We aten vroeger vaak vis met warmoes(lijkt een beetje op spinazie met grote bladeren):p

Warmoes= snijbiet
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Sommige Hollandse mensen moeten er ff aan wennen, maar als je niets zegt en ze hebben ervan geproefd...,zijn ze óm:D