Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Godok
PT45M
Sambal Goreng Godok
Een heerlijk sambal goreng godok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Godok te bereiden
1).Doe de ingrediënten voor de boemboe in een keukenblender en draai daarvan een homogene gladde boemboe.
2).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de boemboe zo'n 5 minuten, (al roerend) en blus daarna af met 500 cc santen.
3).Doe de boontjes en de petehbonen er bij en kook ze beetgaar.
4).Nu mogen de schoongemaakte en klein gesneden garnalen er bij. Die zijn binnen de 5 minuten gaar.
2).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de boemboe zo'n 5 minuten, (al roerend) en blus daarna af met 500 cc santen.
3).Doe de boontjes en de petehbonen er bij en kook ze beetgaar.
4).Nu mogen de schoongemaakte en klein gesneden garnalen er bij. Die zijn binnen de 5 minuten gaar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit is één van de bijgerechten op tafel met rijst, een vlees-gerecht en nog een groente-gerecht.
Barbara Metz zegt: