Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Kentang (pittige frietjes)
PT20M
Sambal Goreng Kentang (pittige frietjes)
Een heerlijk sambal goreng kentang (pittige frietjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Kentang (pittige frietjes) te bereiden
De ui, knoflook, sambal en overige kruiden licht aanfruiten in de olie. De keukenstroop toevoegen.
Het water en de ketjap erbij doen en ook de kippenbouillonpoeder. De boemboe zachtjes inkoken tot een stevige massa.
De frietjes door de boemboe scheppen en laten intrekken.
Het water en de ketjap erbij doen en ook de kippenbouillonpoeder. De boemboe zachtjes inkoken tot een stevige massa.
De frietjes door de boemboe scheppen en laten intrekken.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Gemaakt en gegeten bij een Indonesische kookworkshop.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
flavia zegt:
HarryLohr zegt:
Wat de poeder betreft, dit zou je even kunnen proberen, maar ik ga uit van 1 tl.
flavia zegt:
Ik heb in ieder geval dit recept bij mijn favo's gedaan en hoop het morgen te maken. Gr.;)
Anna zegt: