KookJij

Sambal Kemanten

Een heerlijk sambal kemanten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Kemanten te bereiden

1).Ontzaad de lomboks en kook ze 5 minuten in water.
2).Doe ze daarna in ijswater en wrijf ze fijn. (of pureer ze in de blender)
3).Draai vervolgens in de blender de boemboe bestanddelen tot een homogene pasta.
4).Fruit in een wadjan de uien en knoflook aan tot de uien zacht zijn en fruit dan de boemboe ook even 5 minuten al roerend op.
5).Voeg dan toe de gepureerde lomboks, de ketjap, de suiker en de limoensap en roer dat tot een homogene massa.
6).Nu gaat de santen er bij en zo nu en roerend blijven we koken tot flink olie loskomt uit de santen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het is een zeer pittige saus, die eigenlijk altijd en overal inzetbaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst