Recept
« Terug naar recepten
Sambal tomaat en Sambal goreng telor
PT30M
Sambal tomaat en Sambal goreng telor
Een heerlijk sambal tomaat en sambal goreng telor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal tomaat en Sambal goreng telor te bereiden
Pel de tomaten, ontdoe de lomboks van de zaadlijsten.
Snij de tomaten, ui en lomboks klein en fruit het geheel in de zonnebloemolie in de wadjang, onder toevoeging van de trassi.
Voeg de suiker en azijn toe en pureer deze sambal in de mixer.
Zet weg in kom.
Stamp in de vijzel de fijngesneden ui, knoflook en sambal trassi fijn.
Fruit dit mengsel in een beetje olie en voeg 1 kopje water, santen, bouillonblok, laospoeder en salamblaadje toe.
Laat op laag vuur zonder deksel garen.
Pel de eieren en laat deze 5 min. in de saus meegaren.
Doe de massa in een vuurvaste schaal en zet weg.
Uitserveren:
Kort voor het uitserveren in hete oven verwarmen, de eieren halveren en uitserveren.
Snij de tomaten, ui en lomboks klein en fruit het geheel in de zonnebloemolie in de wadjang, onder toevoeging van de trassi.
Voeg de suiker en azijn toe en pureer deze sambal in de mixer.
Zet weg in kom.
Stamp in de vijzel de fijngesneden ui, knoflook en sambal trassi fijn.
Fruit dit mengsel in een beetje olie en voeg 1 kopje water, santen, bouillonblok, laospoeder en salamblaadje toe.
Laat op laag vuur zonder deksel garen.
Pel de eieren en laat deze 5 min. in de saus meegaren.
Doe de massa in een vuurvaste schaal en zet weg.
Uitserveren:
Kort voor het uitserveren in hete oven verwarmen, de eieren halveren en uitserveren.
hendrik zegt: