KookJij

Sambal tomaat en Sambal goreng telor

Een heerlijk sambal tomaat en sambal goreng telor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal tomaat en Sambal goreng telor te bereiden

Pel de tomaten, ontdoe de lomboks van de zaadlijsten.
Snij de tomaten, ui en lomboks klein en fruit het geheel in de zonnebloemolie in de wadjang, onder toevoeging van de trassi.
Voeg de suiker en azijn toe en pureer deze sambal in de mixer.
Zet weg in kom.

Stamp in de vijzel de fijngesneden ui, knoflook en sambal trassi fijn.
Fruit dit mengsel in een beetje olie en voeg 1 kopje water, santen, bouillonblok, laospoeder en salamblaadje toe.
Laat op laag vuur zonder deksel garen.
Pel de eieren en laat deze 5 min. in de saus meegaren.
Doe de massa in een vuurvaste schaal en zet weg.

Uitserveren:

Kort voor het uitserveren in hete oven verwarmen, de eieren halveren en uitserveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hendrik

hendrik zegt:
Lekker. Klaargemaakt zonder azijn erin.