Recept
« Terug naar recepten
Sambal(an) Goreng Buncis (=Boomtjes)
PT45M
Sambal(an) Goreng Buncis (=Boomtjes)
Een alledaags groente recept uit de Oost.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal(an) Goreng Buncis (=Boomtjes) te bereiden
1).Maak de boemboe door alle ingrediënten in een blender te doen en daarvan een homogene pasta te draaien.
2).Verhit de rijstolie in een wok of een pan met dikke bodem en fruit daarin aan de boemboe tot hij gaat geuren.
3).Voeg toe aan de boemboe de blaadjes, de suiker en de kokosmelk en breng aan de kook.
4).Kook de boontjes gaar (niet al te gaar) en klaar is Kees.
2).Verhit de rijstolie in een wok of een pan met dikke bodem en fruit daarin aan de boemboe tot hij gaat geuren.
3).Voeg toe aan de boemboe de blaadjes, de suiker en de kokosmelk en breng aan de kook.
4).Kook de boontjes gaar (niet al te gaar) en klaar is Kees.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Geef met de ayam Bali en witte rijst en sajur loddeh.