Recept
« Terug naar recepten
Sarma, gevulde koolrolletjes
PT120M
Sarma, gevulde koolrolletjes
Een heerlijk sarma, gevulde koolrolletjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rita
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
xx personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sarma, gevulde koolrolletjes te bereiden
Meng het rundergehakt met alle ingrediënten tot een naar op smaak gebrachte massa. Laat dit even intrekken, ondertussen kun je de spitskool ontleden van blad en dan even blancheren in water met beetje olie en azijn Wat ik wel eens doe is de spits kool in zijn geheel in water doen en laten koken een beetje eruit halen en dan gaat het eenvoudiger. Leg het gehakt/rijstmengsel in de koolbladeren en rol ze voorzichtig op. Bak in een pan gesnipperde uien met knoflook en evt overgebleven stukjes kool voeg er kruiden en daarna tarwebloem aan toe en laat het garen. Voeg daarna paprikapoeder toe en beetje bij beetje water tot het een licht gebonden saus is. Leg hierin voorzichtig de koolrolletjes en laat het langzaam koken op een laag vuur.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willy Witak zegt:
Soms gebruikt men ook wel eens groene kool, smakelijk
Antoinette zegt:
Antoinette zegt:
Rita zegt:
Dit recept komt van mijn schoonmoeder. Er zijn verschillende varianten.Dit is de Bosnische manier. pozdrav
Monique zegt:
Kijk hier even op waar sarma vandaan komt
Willy Witak zegt:
En wordt etevens enkel met witte koolbladeren opgelegd
grtz
www
Monique zegt:
Erna Swinkels zegt: