Recept
« Terug naar recepten
Sarmale
PT70M
Sarmale
Een heerlijk sarmale recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sarmale te bereiden
Trek de koolbladeren los en kook ze in een ruime pan met water en de citroensap van een halve citroen tot ze slap genoeg zijn om rolletjes mee te maken (zo'n 15 minuten).
Bak ondertussen de spekjes in hun eigen vet in een koekenpan en fruit het gesnipperde uitje mee.
Meng het gehakt met de gehakte peterselie.
Hak de walnoten fijn en meng deze eveneens door het gehakt.
Draai een balletje of twaalf (als je 12 koolbladeren hebt).
Omwikkel elk balletje met een koolblad. Probeer een zo mooi mogelijk pakketje te maken.
Doe de zuurkool onderin een ruime pan.
Leg het zuurkoolspel op de zuurkool.
Doe de gebakken ui en gebakken spekjes bij het zuurkoolspek en de zuurkool.
Doe de tomatenpuree bij de gebakken ui, gebakken spekjes, zuurkoolspek en zuurkool.
Vul de pan met de tomatenpuree, gebakken ui, gebakken spekjes, zuurkoolspek en zuurkool voor de helft met water en roer de tomatenpuree door het water.
Leg de koolrolletjes met gehakt bovenop de tomatenpuree, gebakken ui, gebakken spekjes, zuurkoolspek en zuurkool.
Laat het geheel met de deksel op de pan een minuutje of 40 pruttelen totdat de rolletjes lekker gaar zijn. Kook ondertussen de rijst volgens het recept op de verpakking. Haal de rolletjes uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden. Snijd het zuurkoolspek in een door vier te delen aantal stukjes (dat voorkomt ruzie). Serveer de Sarmale met de gekookte rijst, het zuurkoolspek, wat zuurkool, wat spekjes en wat ui en zet de crème fraiche in een bakje op tafel.
Eet smakelijk!
N.B. Je zult zien dat je een pan met zuurkool, spekjes en ui overhoudt. Als je daar de dag erna aardappelpuree aan toevoegt heb je een heerlijke stamppot!
Bak ondertussen de spekjes in hun eigen vet in een koekenpan en fruit het gesnipperde uitje mee.
Meng het gehakt met de gehakte peterselie.
Hak de walnoten fijn en meng deze eveneens door het gehakt.
Draai een balletje of twaalf (als je 12 koolbladeren hebt).
Omwikkel elk balletje met een koolblad. Probeer een zo mooi mogelijk pakketje te maken.
Doe de zuurkool onderin een ruime pan.
Leg het zuurkoolspel op de zuurkool.
Doe de gebakken ui en gebakken spekjes bij het zuurkoolspek en de zuurkool.
Doe de tomatenpuree bij de gebakken ui, gebakken spekjes, zuurkoolspek en zuurkool.
Vul de pan met de tomatenpuree, gebakken ui, gebakken spekjes, zuurkoolspek en zuurkool voor de helft met water en roer de tomatenpuree door het water.
Leg de koolrolletjes met gehakt bovenop de tomatenpuree, gebakken ui, gebakken spekjes, zuurkoolspek en zuurkool.
Laat het geheel met de deksel op de pan een minuutje of 40 pruttelen totdat de rolletjes lekker gaar zijn. Kook ondertussen de rijst volgens het recept op de verpakking. Haal de rolletjes uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden. Snijd het zuurkoolspek in een door vier te delen aantal stukjes (dat voorkomt ruzie). Serveer de Sarmale met de gekookte rijst, het zuurkoolspek, wat zuurkool, wat spekjes en wat ui en zet de crème fraiche in een bakje op tafel.
Eet smakelijk!
N.B. Je zult zien dat je een pan met zuurkool, spekjes en ui overhoudt. Als je daar de dag erna aardappelpuree aan toevoegt heb je een heerlijke stamppot!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Romanesta zegt:
Creme Fraiche is not Smantana and polenta is not something well known around here in NL.
romeensemeisje zegt:
And no Romanian would eat sarmale with rice and/or mashed potatoes!!Shame! Sarmale are served with polenta and who wishes can also add some sour cream. But
you should eat the real thing, not this invented recipe! Only for conaisseurs ;)
Letty Wilmink zegt: