KookJij

Saté Domba (Lamsvlees met Pindasaus)

Een heerlijk saté domba (lamsvlees met pindasaus) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saté Domba (Lamsvlees met Pindasaus) te bereiden

*Doe de blokjes lamsvlees gedurende 2 uur in de marinade en roer zo nu en dan om.
*Maak intussen de saus : Roer de ketjap door de pindakaas en dan vervolgens de lombokringetjes,de ui,de knoflook,de djahé poeder,de peterselie en de limoensap naar smaak.Doe de saus in een juskom.
*Dep na 2 uur de blokjes vlees droog en doe die op de geweekte saté-stokjes.
*Maak een grillpan heet op het vuur ,kwast de saté's in met rijst olie en leg de stokjes voor alle 4 kanten 2 minuten op de grill pan.Het vlees is dan zeker gaar genoeg en de stokjes kunnen nu in de schaal met pindasaus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

SERVEER BIJ BV :
-Nasi putih en Nasi kuning
-Rendang
-Ajam Menado
-Lotek
-Saté Domba
-Sajur Oblok
-Tumis Cancung
-Asinan Bogor
-Acar ketimun
-Sambal kentang goreng
-Serundeng
-Emping
-Krupuk
-Sambal Badjak

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst