SERVEER BIJ BV :
-Nasi putih en Nasi kuning
-Rendang
-Ajam Menado
-Lotek
-Saté Domba
-Sajur Oblok
-Tumis Cancung
-Asinan Bogor
-Acar ketimun
-Sambal kentang goreng
-Serundeng
-Emping
-Krupuk
-Sambal Badjak
Recept
« Terug naar recepten
Saté Domba (Lamsvlees met Pindasaus)
PT180M
Saté Domba (Lamsvlees met Pindasaus)
Een heerlijk saté domba (lamsvlees met pindasaus) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté Domba (Lamsvlees met Pindasaus) te bereiden
*Doe de blokjes lamsvlees gedurende 2 uur in de marinade en roer zo nu en dan om.
*Maak intussen de saus : Roer de ketjap door de pindakaas en dan vervolgens de lombokringetjes,de ui,de knoflook,de djahé poeder,de peterselie en de limoensap naar smaak.Doe de saus in een juskom.
*Dep na 2 uur de blokjes vlees droog en doe die op de geweekte saté-stokjes.
*Maak een grillpan heet op het vuur ,kwast de saté's in met rijst olie en leg de stokjes voor alle 4 kanten 2 minuten op de grill pan.Het vlees is dan zeker gaar genoeg en de stokjes kunnen nu in de schaal met pindasaus.
*Maak intussen de saus : Roer de ketjap door de pindakaas en dan vervolgens de lombokringetjes,de ui,de knoflook,de djahé poeder,de peterselie en de limoensap naar smaak.Doe de saus in een juskom.
*Dep na 2 uur de blokjes vlees droog en doe die op de geweekte saté-stokjes.
*Maak een grillpan heet op het vuur ,kwast de saté's in met rijst olie en leg de stokjes voor alle 4 kanten 2 minuten op de grill pan.Het vlees is dan zeker gaar genoeg en de stokjes kunnen nu in de schaal met pindasaus.