Recept
« Terug naar recepten
Sate Kambing ( zie opmerking )
PT25M
Sate Kambing ( zie opmerking )
Een heerlijk sate kambing ( zie opmerking ) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sate Kambing ( zie opmerking ) te bereiden
Marinade:
Snij ui en knoflook fijn en vermeng met ketjap, sambal oelek, ketjap manis en het citroensap.
Snij het vlees in blokjes en laat deze gedurende 2 uur in de marinade marineren. ( roer af en toe om ).
Zet de satéstokjes in het water.
Verdeel de vleesblokjes over de tokjes en frituur ze vervolgens, met5 stokjes tegelijk, in kleine braadpan in hete olie gedurende 1 minuut.
Ketjap-satésaus:
Snij sjalot, lomboks en knoflook zeer fijn. ( zaad uit lomboks verwijderen ).
Vermeng met de ketjap manis en citroensap.
Uitserveren:
Bak de saté af gedurende 1-2 min. in oven van 250 graden C.
Serveer per persoon 2 stokjes en geef er 2 el ketjapsaus bij.
Strooi er brambang goring ( gebakken rode uien ) over.
Snij ui en knoflook fijn en vermeng met ketjap, sambal oelek, ketjap manis en het citroensap.
Snij het vlees in blokjes en laat deze gedurende 2 uur in de marinade marineren. ( roer af en toe om ).
Zet de satéstokjes in het water.
Verdeel de vleesblokjes over de tokjes en frituur ze vervolgens, met5 stokjes tegelijk, in kleine braadpan in hete olie gedurende 1 minuut.
Ketjap-satésaus:
Snij sjalot, lomboks en knoflook zeer fijn. ( zaad uit lomboks verwijderen ).
Vermeng met de ketjap manis en citroensap.
Uitserveren:
Bak de saté af gedurende 1-2 min. in oven van 250 graden C.
Serveer per persoon 2 stokjes en geef er 2 el ketjapsaus bij.
Strooi er brambang goring ( gebakken rode uien ) over.