Geef het als amuse bv in een glaasje met wat saus.
Geef het als bijgerecht bij een nasi goreng of rijsttafel.
Recept
« Terug naar recepten
Saté Lilit
PT45M
Saté Lilit
Een heerlijk saté lilit recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté Lilit te bereiden
1).Doe de ingredienten voor de bumbu in een keukenmachine en draai daar een homogene pasta van.
Doe de bumbu voorlopig apart in een kommetje.
2).Doe dan voor het vissige deel de makreel - die moet zwemvers zijn! - en de garnalen in de keukenmachine en draai daarvan een smeuige pasta.
3).Doe dan de rest van de ingredienten in de machine en draai een homogeen mengsel.
4).Doe dan de bumbu er bij en meng dat goed door het vissige deel.
5).Boetseer vervolgens deze pasta om de bamboestokken cq serehstengels tot saté's.
6).Gaar de saté's op de grill of BBQ tot ze mooi gaar zijn.
7).Voor de saus intussen de ingredienten in de keukenmachine draaien tot een homogene dikke saus.
Doe de bumbu voorlopig apart in een kommetje.
2).Doe dan voor het vissige deel de makreel - die moet zwemvers zijn! - en de garnalen in de keukenmachine en draai daarvan een smeuige pasta.
3).Doe dan de rest van de ingredienten in de machine en draai een homogeen mengsel.
4).Doe dan de bumbu er bij en meng dat goed door het vissige deel.
5).Boetseer vervolgens deze pasta om de bamboestokken cq serehstengels tot saté's.
6).Gaar de saté's op de grill of BBQ tot ze mooi gaar zijn.
7).Voor de saus intussen de ingredienten in de keukenmachine draaien tot een homogene dikke saus.