KookJij

Sauerbraten

Een heerlijk sauerbraten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sauerbraten te bereiden

Leg het vlees in een kom en voeg de peterselie,selderij,peper,zout,in ringen gesneden uien,mosterd,jeneverbessen,wijnazijn en 300 ml. van de bouillon erbij.Laat het vlees,onder af en toe te keren, 12 uur marineren.Haal het vlees uit de marinade en droog hem af met keukenpapier.Smelt de boter en bak de spekblokjes erin uit.Voeg het vlees erbij en bak dat aan alle kanten bruin.Giet de rest van de bouillon en 50 ml. van de marinade erbij.Leg een deksel op de pan en laat het vlees 2 uur zachtjes stoven.Haal het vlees uit de pan en houd het warm,Zeef het stoofvocht en voeg de rozijnen en de crème fraîche toe.Laat de saus 10 min.zachtjes koken en bind deze licht met de allesbinder.Snijd het vlees in plakken,giet een deel van de saus erover en geef de rest van de saus er apart bij.
Lekker met een kruimig gekookte aardappel en bijv. bleekselderij als groente.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

meinietineke

meinietineke zegt:
Hallo slaatje,
Inderdaad kun je het kant en klaar kopen, maar wat is er mooier om het zelf te maken dat is toch passie? In ieder geval bedankt voor de reactie en ook een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2011 Groetjes Meinie:p:p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
Gelijk heb je Atje, het is lang geleden dat ik dit gemaakt heb voor mijn man en schoonmoeder. Mijn schoonvader, zwager en ikzelf waren er geen liefhebbers van. Zij aten er altijd Hefeklösse (mijn mans Oma maakte deze zelf) bij, of Kartoffelknödel. Ik vond het vlees er altijd wat "goor/vies" uitzien. Het is in de Kaufhof rond de kerstdagen altijd (luchtdicht met marinade)te krijgen zodat het zo de pan in kan. Een gezellige en goede jaarwisseling voor iedereen en een voorspoedig 2011. Groetjes Gerda :p:p:p
atje

atje zegt:
Het lekkerste rundvlees is het staartstuk van het rund hiervoor en liefs het puntje ervan. Atje