Recept
« Terug naar recepten
Sauerbraten
PT150M
Sauerbraten
Een heerlijk sauerbraten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sauerbraten te bereiden
Leg het vlees in een kom en voeg de peterselie,selderij,peper,zout,in ringen gesneden uien,mosterd,jeneverbessen,wijnazijn en 300 ml. van de bouillon erbij.Laat het vlees,onder af en toe te keren, 12 uur marineren.Haal het vlees uit de marinade en droog hem af met keukenpapier.Smelt de boter en bak de spekblokjes erin uit.Voeg het vlees erbij en bak dat aan alle kanten bruin.Giet de rest van de bouillon en 50 ml. van de marinade erbij.Leg een deksel op de pan en laat het vlees 2 uur zachtjes stoven.Haal het vlees uit de pan en houd het warm,Zeef het stoofvocht en voeg de rozijnen en de crème fraîche toe.Laat de saus 10 min.zachtjes koken en bind deze licht met de allesbinder.Snijd het vlees in plakken,giet een deel van de saus erover en geef de rest van de saus er apart bij.
Lekker met een kruimig gekookte aardappel en bijv. bleekselderij als groente.
Lekker met een kruimig gekookte aardappel en bijv. bleekselderij als groente.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
atje zegt:
meinietineke zegt:
Inderdaad kun je het kant en klaar kopen, maar wat is er mooier om het zelf te maken dat is toch passie? In ieder geval bedankt voor de reactie en ook een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2011 Groetjes Meinie:p:p:p:p