Recept
« Terug naar recepten
Saus met cantharellen en truffelpesto
PT20M
Saus met cantharellen en truffelpesto
Deze heerlijke saus met cantharellen en truffelpesto is een uitstekende
combinatie bij wild. Ik had er een reebiefstukje bij en als bijgerecht een
risotto.
Cantharellen (en andere paddenstoelen) horen bij het najaar en wild ook.
Geen wonder dus dat dit zo'n perfecte combinatie is.
Door gebruik te maken van truffelpesto krijgt het geheel een Italiaans tintje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Inspiratie van Internet (weet niet meer welke site) in eigen keuken gemaakt, aangepast en met gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saus met cantharellen en truffelpesto te bereiden
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin de sjalotten tot ze glazig zijn.
- Voeg de jeneverbessen, peperkorrels en knoflook toe en bak het geheel nog 1 minuutje door.
- Doe de cantharellen erbij en laat die bakken tot ze behoorlijk wat vocht zijn kwijtgeraakt (3 tot 5 minuten).
- Doe de calvados erbij en flambeer. Laat rustig uitbranden op laag vuur zonder de pan te bewegen.
- Voeg de truffelpesto toe, ven goed omroeren en dan giet je de wildfond erbij.
- Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes doorpruttelen, voeg indien nodig nog wat extra vocht toe.
- Vlak voor het opdienen maak je de saus af door kleine stukjes koude roomboter door de saus te roeren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij een ree-, hertenbiefstukje of een anders tukje wild. Deze risotto is ook een aanrader voor erbij: https://www.kookjij.nl/recepten/risotto-met-cantharellen