Klik op foto om te vergroten.
Degene die niet houden van honing laat deze gerust achterwege, ik hou van een lichte zoete smaak bij deze saus.
Recept
« Terug naar recepten
Sausje voor de nieuwsgierige
PT20M
Sausje voor de nieuwsgierige
Een heerlijk sausje voor de nieuwsgierige recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sausje voor de nieuwsgierige te bereiden
Appel in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Look in ringen snijden en door de perser doen.
Stoof deze ingrediënten aan in boter samen met de kruiden en honing.
Met een pureestamper deze even fijn stampen, voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Bind de saus naar dikte met sausbinder.
Ajuin in blokjes snijden.
Look in ringen snijden en door de perser doen.
Stoof deze ingrediënten aan in boter samen met de kruiden en honing.
Met een pureestamper deze even fijn stampen, voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Bind de saus naar dikte met sausbinder.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Harry Löhr zegt:
Binnenkort ook maar eens maken!
Gerard van der Leeuw zegt:
Ziet er veelbelovend uit. Maar een sausje bij of voor wat? Wat eet je erbij? Ik heb zelf zitten denken, maar vind zo gauw niks. Op je foto lijkt het op soep en nou ben ik stapel op soep, maar het lijkt mij geen soep...... Het is zeker niet voor bij vis, lijkt mij. Lastig, maar ik ga het wel een keer maken. Had net eend van de Chinees, maar die had een eigen sausje, veel groentjes....