KookJij

Sausje voor de nieuwsgierige

Een heerlijk sausje voor de nieuwsgierige recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sausje voor de nieuwsgierige te bereiden

Appel in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Look in ringen snijden en door de perser doen.
Stoof deze ingrediënten aan in boter samen met de kruiden en honing.
Met een pureestamper deze even fijn stampen, voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Bind de saus naar dikte met sausbinder.




Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Degene die niet houden van honing laat deze gerust achterwege, ik hou van een lichte zoete smaak bij deze saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ha Hilde,


Ziet er veelbelovend uit. Maar een sausje bij of voor wat? Wat eet je erbij? Ik heb zelf zitten denken, maar vind zo gauw niks. Op je foto lijkt het op soep en nou ben ik stapel op soep, maar het lijkt mij geen soep...... Het is zeker niet voor bij vis, lijkt mij. Lastig, maar ik ga het wel een keer maken. Had net eend van de Chinees, maar die had een eigen sausje, veel groentjes....
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank, Erwin ;-) Deze zal ik eens bij eend serveren, lijkt me ook een prima combi;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeker proberen waard Harry, deze saus kan je ook natuurlijk met andere vleessoorten serveren ;-) Toch al twee nieuwsgierigen ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dit klinkt wel heel bijzonder :) Maar wel heel lekker!
Binnenkort ook maar eens maken!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed! Waar heb je deze saus bij gegeten? ;-)