KookJij

Savarin van mango met meloen en basilicumstroop

Een heerlijk savarin van mango met meloen en basilicumstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Savarin van mango met meloen en basilicumstroop te bereiden

Savarin van mango.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
Verhit de mangopuree, zet het vuur uit en los de gelatine hierin op.
Laat, onder af en toe roeren, afkoelen.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en zet deze koud.
Klop de eiwitten tot “pieken” en voeg tijdens het kloppen de poedersuiker in 2 gedeelten toe.
Spatel de slagroom door de mangomassa als deze begint “te hangen”.
Spatel daarna 1/3 van de stijfgeklopte eiwitten erdoor en daarna de rest.
Gebruik als vormpjes de kleinste ramaquin bakjes. Vet deze voor gebruik in.
Vul de ramaquin bakjes met het mangomengsel en zet ze in de vriezer.
LET OP
een kwartier voor het uitserveren uit de vriezer halen en in de koeling zetten.
Meloensorbet.
Meng de meloencoulis met de suikersiroop, het citroensap en de likeur.
Draai in de ijsmachine tot een stevige sorbet
Basilicumstroop.
Kook ½ liter water met de kristalsuiker tot de “stroop” stroperig begint te worden.
Pluk de blaadjes van de basilicumbosjes.
Voeg de basilicumblaadjes aan de stroperige massa toe en laat er heel even de kook over komen.
Giet het geheel in de keukenmachine en laat de machine even draaien.
Zeef de basilicumstroop door een zeer fijne zeef of passerdoek.
Laat afkoelen.
Paté decor.
Maak een gladde massa van de bloem, poedersuiker en eiwitten.
Massa in spuitzak doen en dan rasters spuiten op een bakmatje.
Bruin bakken in de oven op 150°C.

Meloenbolletjes.
Schil de meloenen.
Boor met een Parisienne boor bolletjes uit de meloenen.













.

























Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Stefan van erven

Stefan van erven zegt:
Volgens mij is dit toch echt een gerecht van Jonnie Boer (zie Kookboek "Puur")
addie

addie zegt:
Hallo parlement,
Inmiddels was ik daar ook achter gekomen. Bedankt.
Enne, de recepten van Bert zijn altijd geweldig. Ben blij dat hij ze met ons wil delen, waar zo ook vandaan komen.
Kookgroetjes, addie.
bertal

bertal zegt:
parlement,
Zoals je ziet heb ik wel degelijk de bronvermelding gemeld.
Dit is zoals je ziet
"Les copains culinaires "
Een kookclub uit Oosterhout.
Dus niet zo gauw oordelen.
M.V.G. Bert Allers
parlement

parlement zegt:
Wanneer je kiest voor printen en vervolgens opslaat als een pdf komt de foto vanzelf mee.
Dit is overigens een recept van Jonnie Boer van restaurant de Librije. Niet erg om dit te delen, maar ere wie ere toekomt, dus bronvermelding zou op z'n plaats zijn! met vriendelijke groet
parlement
bertal

bertal zegt:
addie,
Heel graag gedaan.
Gegroet Bert:);)
addie

addie zegt:
Hallo Bert,

Dit recept ziet er zoals gewoonlijk weer uit om op te eten, het water loopt me uit de mond als ik er naar kijk.
Vind het alleen vrij irritant dat ik je mooie foto's niet kan kopieren bij het recept. Erg jammer hé. Het is niet allemaal vooruitgang met vernieuwing.
Kijk wel elke week weer uit naar jou heerlijke recepten. Bedankt dat je ze wil delen met ons.
Kookgroet, Addie.