KookJij

Scaloppa

Met enige regelmaat gegeten bij de Italiaan, later kreeg ik dit recept van mijn tante. Dit recept is smullen met de hoofdletter S.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Mijn tante
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scaloppa te bereiden

  1. Het vlees in dunne plakjes snijden.
  2. Olie in de pan doen, met de knoflook.
  3. Vlees om en om in de olie bakken (± 10 minuten) op hoog vuur.
  4. Olie afgieten.
  5. Wijn toevoegen en 2 a 3 minuten laten sudderen. (Wijn moet haast weg zijn)
  6. Slagroom toevoegen, daarna de fijngesneden peterselie toevoegen.
  7. Net zolang laten sudderen totdat de saus dikker wordt, is de saus dikker, dan de Pesto (basilicum) toevoegen en nogmaals goed doorroeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Goedenavond Buurvrouw, Fijn om te horen dat hij lekker was. Wij maken hem ook regelmatig hihi!

Harry
angelique

angelique zegt:
Hoi buurman :)
ik heb vandaag op aanraden van majo jou scaloppa geprobeerd en hij was echt heel erg lekker we gaan het zeker vaker maken ;) groetjes je buurvrouw van nr 249.
djmagich

djmagich zegt:
Okee :) Ja, dat kan ook inderdaad. Eventueel kan je er wat kruiden door doen ofzo, zijn variaties zat te maken.
hedi

hedi zegt:
Oke dankje.
want het engste scaloppa die ik ken is scaloppa all vino bianco van de pizzaria.
Leek mij wel is lekker om het zelf te maken.
djmagich

djmagich zegt:
Hallo Hedi, Dit zal wel kunnen, alleen weet ik niet wat het met de smaak doet. Je kan er ook champignons o.i.d. door doen. Is ook erg lekker!
hedi

hedi zegt:
zou je het ook kunnen maken zonder pesto? ik vind pesto en gorgonzola niet zo lekker.
marjolijn_lohr

marjolijn_lohr zegt:
heerlijk recept!
wij gaan het morgen koken voor de familie ;)
djmagich

djmagich zegt:
Ik heb het vandaag gemaakt met Gorgonzola ipv Pesto. Was erg lekker!!
geja

geja zegt:
Ik mis een beetje de kaas in dit recept, persoonlijk zou ik er gorgonzola of danish blue bij doen en dan is ie perfect.
s.groot

s.groot zegt:
het was heel erg lekker, heel romig en vooral de pesto geeft veel smaak.