Recept
« Terug naar recepten
Scampi's in pittige tomatenroomsaus
PT25M
Scampi's in pittige tomatenroomsaus
Een heerlijk scampi's in pittige tomatenroomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi's in pittige tomatenroomsaus te bereiden
Pel de scampi’s. Pel en hak de ui en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in miniblokjes. Snij de paprika in miniblokjes.
Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi’s toe en laat zachtjes garen.
Bestrooi de scampi’s met paprika en kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.
Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi’s flamberen: haal dan de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.
Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie. Lekker met ciabatta.
Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi’s toe en laat zachtjes garen.
Bestrooi de scampi’s met paprika en kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.
Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi’s flamberen: haal dan de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.
Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie. Lekker met ciabatta.
susana zegt: