Is wel erg pikant, dus wees gewaarschuwd.
Recept
« Terug naar recepten
Scampi's met chilipepertjes en saffraanrijst
PT20M
Scampi's met chilipepertjes en saffraanrijst
Een heerlijk scampi's met chilipepertjes en saffraanrijst recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi's met chilipepertjes en saffraanrijst te bereiden
Breng water aan de kook, los er de saffraan en wat zout in op. Kook hierin de rijst gaar.
Halveer de chilipepertjes, verwijder de zaadjes en snij in stukjes.
Snipper de sjalot en de look fijn.
Schil de gember en snij eveneens fijn.
Stoof de sjalot in 3 eetlp olijfolie voeg er de chilipeper, look en gember aan toe.
Doe er de gepelde en in stukken gesneden tomaten bij.
Blus met 1 eetlp sherry en de groentenbouillon. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat op een zacht vuurtje inkoken.
Breng op smaak met peper, zout en verse koriander ( opgelet niet te veel is straf van smaak).
Bak de scampi's in 2 eetlp olijfolie aan beide kanten kruid met cayennepeper en zout en blus het aanbaksel met 2 eetlp sherry.
Doe de scampi's bij de saus en serveer met de saffraanrijst.
Halveer de chilipepertjes, verwijder de zaadjes en snij in stukjes.
Snipper de sjalot en de look fijn.
Schil de gember en snij eveneens fijn.
Stoof de sjalot in 3 eetlp olijfolie voeg er de chilipeper, look en gember aan toe.
Doe er de gepelde en in stukken gesneden tomaten bij.
Blus met 1 eetlp sherry en de groentenbouillon. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat op een zacht vuurtje inkoken.
Breng op smaak met peper, zout en verse koriander ( opgelet niet te veel is straf van smaak).
Bak de scampi's in 2 eetlp olijfolie aan beide kanten kruid met cayennepeper en zout en blus het aanbaksel met 2 eetlp sherry.
Doe de scampi's bij de saus en serveer met de saffraanrijst.