Recept
« Terug naar recepten
Scampi's met kerrie en paprika's
PT30M
Scampi's met kerrie en paprika's
Een heerlijk scampi's met kerrie en paprika's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi's met kerrie en paprika's te bereiden
Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in warm water en pel ze.
Laat in een braadpan de boter smelten en voeg er de sjalot aan toe.
Na 1 min de champignons + paprika's en laat alles nog 6 minuten stoven (niet kleuren). Kruiden met peper en zout.
Haal dit mengsel uit de pan en bak er de scampi's in, 2 min aan elke zijde.
Kruid met 1 koffielepel dille, look, peper en zout.
Neem de pan van het vuur en flambeer met de cognac.
Doe het champignonmengsel erbij en laat alles goed doorwarmen.
Kruid met 1 koffielepel kerrie en voeg de room toe.
Even laten koken tot de saus licht gebonden is.
Dien op met stokbrood.
Laat in een braadpan de boter smelten en voeg er de sjalot aan toe.
Na 1 min de champignons + paprika's en laat alles nog 6 minuten stoven (niet kleuren). Kruiden met peper en zout.
Haal dit mengsel uit de pan en bak er de scampi's in, 2 min aan elke zijde.
Kruid met 1 koffielepel dille, look, peper en zout.
Neem de pan van het vuur en flambeer met de cognac.
Doe het champignonmengsel erbij en laat alles goed doorwarmen.
Kruid met 1 koffielepel kerrie en voeg de room toe.
Even laten koken tot de saus licht gebonden is.
Dien op met stokbrood.