KookJij

Scampi's met saffraan

Een heerlijk scampi's met saffraan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scampi's met saffraan te bereiden

Kippenfilets in kleine blokjes snijden.
De ui fruiten in de olijfolie en de kip toevoegen.
De gepelde scampi's toevoegen en ongeveer 8 minuten zacht laten bakken.
Voeg een glas water met kippenbouillon toe en laat sudderen gedurende 7 minuten.
Neem de scampi's en de kippenfilets uit de kom en voeg room toe, kleur met saffraan en laat inkoken.
Voeg er de fijn gesneden, gepelde tomaten aan toe en de bieslook.
Verwarm de kip en de scampi's terug in de saus en dien op met pasta of rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kokedwin

kokedwin zegt:
En zoals verwacht. Heerlijk. Ik heb de kippenbouillon inderdaad vervangen voor een visbouillonblokje. Als scampi heb ik tijgergarnalen uit de vriezer genomen. En inderdaad door de bouillon bleven ze lekker sappig.
We hebben echt zitten smullen.:p
kokedwin

kokedwin zegt:
Klink heerlijk. Lijkt me ook lekker met een visbouillon-blokje.
We gaan het vanavond uitproberen. :p
aan resi

aan resi zegt:
1e maal:in feite is het niet bakken maar sudderen. 2 de maal: aangezien er de bouillon bij is geeft dit vocht aan de scampi's en maakt het totaal niet te veel. Maar probeer het gewoon want er hangt veel vanaf met welk fornuis je kookt.Ik werk met een keramische plaat en een gasvuur geeft bijvoorbeeld veel meer directe warmte. Maar één ding is zeker, het is heeeeeeeel lekker. ;)
resi.

resi. zegt:
lekker scampi`s maar 15 bakken is wel heel erg lang!!!:o