Recept
« Terug naar recepten
Schelvis met clementine- en roze peperboter, broccoli, volwaardige rijst
PT40M
Schelvis met clementine- en roze peperboter, broccoli, volwaardige rijst
Een heerlijk schelvis met clementine- en roze peperboter, broccoli, volwaardige rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schelvis met clementine- en roze peperboter, broccoli, volwaardige rijst te bereiden
- Kook de rijst in gezouten water volgens de aanduidingen op de verpakking. Giet af en hou warm. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze gaar.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de zeste van 1/2 clementine. Mix het vruchtvlees van de 2 clementines. Laat de boter langzaam smelten en giet de zeste en het vruchtvlees erbij. Kruid met peper en zout en laat indikken.
- Leg de vis in een met bakpapier beklede ovenschaal. Giet de helft van de saus over de vis en bak 15 min in de oven. Bestrooi de rest van de saus met de roze bessen en serveer bij de vis, de rijst en de broccoli.