KookJij

Schnitzel

Een heerlijk schnitzel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzel te bereiden

1. Kruid het vlees met peper en zout. Sla de eieren los in een diep bord. Vul een andere diep bord met broodkruim.
2. Haal het vlees eerst door de bloem en daarna door het ei. Haal het nogmaals door het ei en vervolgens door het paneermeel, druk goed aan.
3. Bak de schnitzels kort in voldoende boter. Serveer met gekookte aardappelen en kappertjes, die je stooft in ruim wat boter en gehakte peterselie. Vergeet het citroenpartje en het ansjovisje niet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Daan

Daan zegt:
Lekker:)
Postchristl

Postchristl zegt:
Het echte schnitzel wordt niet in boter gebacken. Men gebruikt hiervoor zonnebloemolie, frituurvet of frituurolie. Olie 1 cm hoog in de pan - het schnitzel moet een beetje zwemmen.
De panier maakt dat het lekker knapperig is. Goudbruin bakken!
Christl (uit Oostenrijk)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Broodkruim is hetzelfde als paneermeel dus als laatste moet je het vlees door het broodkruim halen
Riet Mertens

Riet Mertens zegt:
Waar word het broodkruim voor gebruikt.