Recept
« Terug naar recepten
Schnitzel van Griet met limoensaus
PT30M
Schnitzel van Griet met limoensaus
Een heerlijk schnitzel van griet met limoensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzel van Griet met limoensaus te bereiden
Schil de parika's met een dunschiller
en ontzuur ze door ze ca 3uur in de olijfolie te leggen.
Verwijder het vel van de grietfilets en snij er 5 schnitzls van.
Maak het broodkruim fijn in de keukenmachine.
Klop de eieren los met peper en zout.
Doop de schnitzels aan een kant in het ei en druk dezelfde kant in het broodkruim.
Verwarm de boter met de olie en bak de grietschnitzels in 8 min. aan de gepaneerde kant bruin.
Snijd 5 mooie schijfjes van de limoen, pers de punten van de vrucht uit.
Snijd voor de saus het vruchtvlees van de paprika's in blokjes.
Breng de visfond met de paprika aan de kook en laat even koken.
Voeg de olijfolie toe en laat de saus op laag vuur binden.
Breng de saus op smaak met het uitgeperste limoensap, peper en zout.
Uitserveren:
Verdeel de schnitzels op verwarmde borden en schep een beetje saus ernaast.
Leg op elke schnitzel een schijfje limoen en een takje dille.
en ontzuur ze door ze ca 3uur in de olijfolie te leggen.
Verwijder het vel van de grietfilets en snij er 5 schnitzls van.
Maak het broodkruim fijn in de keukenmachine.
Klop de eieren los met peper en zout.
Doop de schnitzels aan een kant in het ei en druk dezelfde kant in het broodkruim.
Verwarm de boter met de olie en bak de grietschnitzels in 8 min. aan de gepaneerde kant bruin.
Snijd 5 mooie schijfjes van de limoen, pers de punten van de vrucht uit.
Snijd voor de saus het vruchtvlees van de paprika's in blokjes.
Breng de visfond met de paprika aan de kook en laat even koken.
Voeg de olijfolie toe en laat de saus op laag vuur binden.
Breng de saus op smaak met het uitgeperste limoensap, peper en zout.
Uitserveren:
Verdeel de schnitzels op verwarmde borden en schep een beetje saus ernaast.
Leg op elke schnitzel een schijfje limoen en een takje dille.