Recept
« Terug naar recepten
Schnitzelreepjes met een Aziatische twist
PT30M
Schnitzelreepjes met een Aziatische twist
Schnitzel doet me normaal gesproken niet zozeer aan een Aziatisch recept
denken. Maar met deze manier van bereiden is het dat toch zeker wel. Ik
heb in dit recept de (ongepaneerde) schnitzels in reepjes gesneden maar je
zou in plaats van de schnitzels ook gebruik kunnen maken van kipfilet of
biefstuk.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzelreepjes met een Aziatische twist te bereiden
- Verdeel de broccoli in roosjes, zet ze 5 minuten in kokend water uit de waterkoker en laat ze uitlekken.
- Snij de schnitzels in dunne reepjes en de champignons in plakjes.
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit olie in een wok en bak hierin eerst de fijngehakte knoflook, peper en grof gesneden ui.
- Voeg de vleesreepjes toe en roerbak het geheel enkele minuten.
- Doe dan de 5-spice, kurkuma, vissaus, chilisaus en ketjab erbij en wok het nog even voordat je de champignons en broccoli erbij doet.
- Voeg dan de uitgelekte noedels toe en schep alles door elkaar. Doe als laatste de gesneden lente ui erbij.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met wat kroepoek erbij.