Recept
« Terug naar recepten
Scholfilet met schorseneren en ganda ham
PT45M
Scholfilet met schorseneren en ganda ham
Een heerlijk scholfilet met schorseneren en ganda ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scholfilet met schorseneren en ganda ham te bereiden
Was en schil de schorseneren en was ze daarna nog een keer.Snij schorseneren in gelijke stukken van max 10cm.Doe ze na het snijden in water met een beetje citroen. Kook de schorseneren in water met zout en het sap van citroen gaar.Maak scampi`s schoon.
Saua:Bak pantsers aan en voeg bij het gevogelte fond laat gedurende 20 minuten op klein vuur trekken.Zeef fond en voeg room toe.Laat inkoken op gewenste dikte,breng op smaak met p/z en nolly prat.Hqaal de scholfilet door de bloem met p/z.Bak ze aan beide zijde in boter .Voeg aan het einde van de gaartijd gehakte peterselie toe.Bak de scampi`s en kruid deze met p/z.Stoof de schorseneren met boter en p/z.Schuim de saus op laatst met een staafmixer.
Saua:Bak pantsers aan en voeg bij het gevogelte fond laat gedurende 20 minuten op klein vuur trekken.Zeef fond en voeg room toe.Laat inkoken op gewenste dikte,breng op smaak met p/z en nolly prat.Hqaal de scholfilet door de bloem met p/z.Bak ze aan beide zijde in boter .Voeg aan het einde van de gaartijd gehakte peterselie toe.Bak de scampi`s en kruid deze met p/z.Stoof de schorseneren met boter en p/z.Schuim de saus op laatst met een staafmixer.