KookJij

Schorseneren in Kalfsfricandeau

Een heerlijk schorseneren in kalfsfricandeau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 - 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schorseneren in Kalfsfricandeau te bereiden

*Doe in een pan de schorseneren en laat er water in lopen tot even boven het niveau van de schorseneren en doe daar het sap van een 1/2 citroen bij.Kook met wat zout de schorseneren gaar in 20 - 30 minuten en laat dat afkoelen tot gebruik in het kookwater.
*Zet de oven op 180 graden Celsius
*Wikkel de staafjes schorseneer in een plakje ham en leg die aaneengesloten in een platte ovenschotel,die al was ingevet..
*Giet hier over de room.Verdeel dan de peper en nootmuskaat over de inhoud van de schaal en verdeel dan de kaas rasp over de schaal.
*Schuif de schaal in het midden de oven in en laat 15 minuten bakken

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met bv een stukje vis en aardappeltjes.
***
NOOT : We kunnen de schorseneren net zo presenteren als de asperges:
-Op z'n Vlaams met ham,geprakte eieren en boter
-Op z'n Iers met gerookte zalm,geprakte eieren en boter
-Op z'n Spaans met Pata Negra,geprakte eieren en boter
-Met een saus van
--->30 gram boter
--->30 gram bloem
--->1/2 liter melk
---> 1 ei
--->sap van 1/2 citoen
------>Eerst de roux maken en laten garen en indikken met de melk. Iets laten afkoelen en van het vuur af het geklutste ei er door kloppen en opleuken met fijn gehakte peterselie,peper en notmuskaat.
-enz.enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

paula

paula zegt:
schorseneren maak ik altijd met becamailsaus zelf gemaakt met knoflook italiaanse kruiden van boter en bloem en water en melk dat over de schorseneren lekker met Rosbief en aardappelpeure zelf gemaakt melk nootmuscaat kruiden en boter in de oven met panneermeel
Niki

Niki zegt:
heb gesmuld, dank voor dit recept:p
kris

kris zegt:
Origineel recept, ga het zeker eens maken.;)