DIEN OP : Met bv een stukje vis en aardappeltjes.
***
NOOT : We kunnen de schorseneren net zo presenteren als de asperges:
-Op z'n Vlaams met ham,geprakte eieren en boter
-Op z'n Iers met gerookte zalm,geprakte eieren en boter
-Op z'n Spaans met Pata Negra,geprakte eieren en boter
-Met een saus van
--->30 gram boter
--->30 gram bloem
--->1/2 liter melk
---> 1 ei
--->sap van 1/2 citoen
------>Eerst de roux maken en laten garen en indikken met de melk. Iets laten afkoelen en van het vuur af het geklutste ei er door kloppen en opleuken met fijn gehakte peterselie,peper en notmuskaat.
-enz.enz.
Recept
« Terug naar recepten
Schorseneren in Kalfsfricandeau
PT45M
Schorseneren in Kalfsfricandeau
Een heerlijk schorseneren in kalfsfricandeau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorseneren in Kalfsfricandeau te bereiden
*Doe in een pan de schorseneren en laat er water in lopen tot even boven het niveau van de schorseneren en doe daar het sap van een 1/2 citroen bij.Kook met wat zout de schorseneren gaar in 20 - 30 minuten en laat dat afkoelen tot gebruik in het kookwater.
*Zet de oven op 180 graden Celsius
*Wikkel de staafjes schorseneer in een plakje ham en leg die aaneengesloten in een platte ovenschotel,die al was ingevet..
*Giet hier over de room.Verdeel dan de peper en nootmuskaat over de inhoud van de schaal en verdeel dan de kaas rasp over de schaal.
*Schuif de schaal in het midden de oven in en laat 15 minuten bakken
*Zet de oven op 180 graden Celsius
*Wikkel de staafjes schorseneer in een plakje ham en leg die aaneengesloten in een platte ovenschotel,die al was ingevet..
*Giet hier over de room.Verdeel dan de peper en nootmuskaat over de inhoud van de schaal en verdeel dan de kaas rasp over de schaal.
*Schuif de schaal in het midden de oven in en laat 15 minuten bakken
paula zegt: