Recept
« Terug naar recepten
Schorsenerenragout
PT30M
Schorsenerenragout
Feestelijke gerechtje
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorsenerenragout te bereiden
Schorseneren wassen, schillen, in stukken van ong. 3 cm. snijden en in water leggen met 1/3 citroensap, tegen het verkleuren. Zet de schorseneren op in 1 l. water met 2 el. bloem en 1/3 citroensap, laat 10 min. koken, giet af.
Verhit olie, fruit hierin fijngesnipperde ui en de helft gehakte peterselie. De uitgelekte schorseneren toevoegen en 5 minuten laten fruiten. 1/2 tl. bloem toevoegen, even laten meebakken, bouillon toevoegen op 1 el. na, laat 15 minuten onder deksel pruttelen. De eidooier, het resterende citroensap en bouillon mengen, het mengsel door de saus roeren, niet meer laten koken. Garneer met de fijngehakte peterselie en dien op.
Verhit olie, fruit hierin fijngesnipperde ui en de helft gehakte peterselie. De uitgelekte schorseneren toevoegen en 5 minuten laten fruiten. 1/2 tl. bloem toevoegen, even laten meebakken, bouillon toevoegen op 1 el. na, laat 15 minuten onder deksel pruttelen. De eidooier, het resterende citroensap en bouillon mengen, het mengsel door de saus roeren, niet meer laten koken. Garneer met de fijngehakte peterselie en dien op.
slaatje zegt: