KookJij

Schorsenerenragout

Feestelijke gerechtje
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schorsenerenragout te bereiden

Schorseneren wassen, schillen, in stukken van ong. 3 cm. snijden en in water leggen met 1/3 citroensap, tegen het verkleuren. Zet de schorseneren op in 1 l. water met 2 el. bloem en 1/3 citroensap, laat 10 min. koken, giet af.
Verhit olie, fruit hierin fijngesnipperde ui en de helft gehakte peterselie. De uitgelekte schorseneren toevoegen en 5 minuten laten fruiten. 1/2 tl. bloem toevoegen, even laten meebakken, bouillon toevoegen op 1 el. na, laat 15 minuten onder deksel pruttelen. De eidooier, het resterende citroensap en bouillon mengen, het mengsel door de saus roeren, niet meer laten koken. Garneer met de fijngehakte peterselie en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Ja nu staat het er wel, gisteren heb ik dat niet gelezen of er overheen gelezen, dacht ik niet hoor! Misschien is het recept na mijn opmerking aangepast, maar nu is het wel duidelijk. Groetjes Gerda :p:p:p
liske

liske zegt:
Stukken van ca. 3 cm lees ik hierboven!
slaatje

slaatje zegt:
Moeten de schorseneren niet klein gesneden worden?