Recept
« Terug naar recepten
Schorsenerensoep
PT60M
Schorsenerensoep
Een heerlijk schorsenerensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorsenerensoep te bereiden
Smeer het brood in met olie en laat het onder de grill bruin worden. Daarna in kleine blokjes snijden (croutons De schorseneren schoonmaken en klein snijden. Laten gaarkoken in wat bouillon samen met de melk.
3. De andere groenten en aardappelen schoonmaken, in stukken snijden en stoven in wat boter.
4. Hierbij de resterende bouillon gieten en garen.
5. Als alles gaar is de twee “soepen” bij elkaar gieten.
6. Met de staafmixer pureren en eventueel nog door een, niet te fijne, zeef gieten.
7. De hete soep binden met het eierdooier/melk mengsel. NIET meer laten koken.
Presentatie:
De soep in warme soepkoppen schenken en garneren met kervelpluksel en broodcroutons.
Opmerking:
Maak bij het schillen van de schorseneren gebruik van plastic handschoenen. Leg de schorseneren direct na het schillen in melk om verkleuren tegen te gaan.
3. De andere groenten en aardappelen schoonmaken, in stukken snijden en stoven in wat boter.
4. Hierbij de resterende bouillon gieten en garen.
5. Als alles gaar is de twee “soepen” bij elkaar gieten.
6. Met de staafmixer pureren en eventueel nog door een, niet te fijne, zeef gieten.
7. De hete soep binden met het eierdooier/melk mengsel. NIET meer laten koken.
Presentatie:
De soep in warme soepkoppen schenken en garneren met kervelpluksel en broodcroutons.
Opmerking:
Maak bij het schillen van de schorseneren gebruik van plastic handschoenen. Leg de schorseneren direct na het schillen in melk om verkleuren tegen te gaan.