Recept
« Terug naar recepten
Schuimige champignon-cappuccino
PT15M
Schuimige champignon-cappuccino
Een heerlijk schuimige champignon-cappuccino recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schuimige champignon-cappuccino te bereiden
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Snijd ze in plakjes. Hak een paar champignons heel fijn en houd apart voor de garnering.
Verhit de boter in een pan, voeg de champignons en de knoflook toe en bak ze goudbruin.
Verwarm in een steelpannetje de bouillon en voeg toe aan de champignons. Kook ze nog 5 min. tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper en een snuf nootmuskaat.
Mix de champignons en de bouillon tot een glad mengsel met een staafmixer. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
Als het mengsel goed koud is, voeg dan de alcohol en de room toe. Klop het mengsel schuimig en luchtig met een staafmixer. Verdeel het mengsel snel over vier kleine glaasjes, garneer met de fijngehakte champignons en de bieslook en serveer meteen.