Recept
« Terug naar recepten
Schuimige pomodorisoep
PT25M
Schuimige pomodorisoep
Een heerlijk schuimige pomodorisoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Demokoks
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schuimige pomodorisoep te bereiden
Ontvel de tomaten door de aan de onderkant in te snijden, 6 seconden in kokend water te leggen en direct weer koud te spoelen.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
Ui en knoflook fijn snijden.
Ui en knoflook aanfruiten in de olijfolie en de tomaat toevoegen.
Na 3 minuten bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Het geheel ‘blenderen’ met een staafmixer.
Mascarpone los roeren en mengen met de gesneden basilicum.
Het mengsel desgewenst op smaak brengen met zout en peper
Een spuitzak vullen met het mengsel.
Bladerdeeg bestrijken met losgeklopte eidooier.
Bestrooien met zeezout en tijm.
Bladerdeeg in 2 cm brede stroken snijden en afbakken op 180ºC.
Schenk de hete soep in wijnglazen en spuit er wat van de mascarpone op.
De mascarpone vormt een schuimlaagje op de soep
Serveren met een warme soepstengel.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
Ui en knoflook fijn snijden.
Ui en knoflook aanfruiten in de olijfolie en de tomaat toevoegen.
Na 3 minuten bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Het geheel ‘blenderen’ met een staafmixer.
Mascarpone los roeren en mengen met de gesneden basilicum.
Het mengsel desgewenst op smaak brengen met zout en peper
Een spuitzak vullen met het mengsel.
Bladerdeeg bestrijken met losgeklopte eidooier.
Bestrooien met zeezout en tijm.
Bladerdeeg in 2 cm brede stroken snijden en afbakken op 180ºC.
Schenk de hete soep in wijnglazen en spuit er wat van de mascarpone op.
De mascarpone vormt een schuimlaagje op de soep
Serveren met een warme soepstengel.
Petra zegt: