Recept
« Terug naar recepten
Schwartwälder Kirsch Torte
PT60M
Schwartwälder Kirsch Torte
Een heerlijk schwartwälder kirsch torte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schwartwälder Kirsch Torte te bereiden
Biscuit (best bakken dag voordien)
- Klop de eierdooiers samen met de helft van de suiker en 4-5 el warm water tot een schuimig geheel.
- Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf en meng dit onder het schuimmengsel
- Zeef de bloem, het maïszetmeel en de cacaopoeder en meng het geheel
- Vet de vorm in of plaats bakpapier
- Doe het deeg ik de springvorm (diameter 26cm) en zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°
- De vorm verwijderen en laten afkoelen op een rooster
- Verdeel de taart in 3 lagen
- Maak het drankmengsel klaar door kirsch, kersensap en suiker te mengen.
Bodem
- Kneed de boter met de poedersuiker, de vanillesuiker, de eierdooier en de kirsch
- Zeef de bloem en voeg geleidelijk toe onder het kneden.
- Rol het deeg op een bakplaat in cirkelvorm van 26cm diameter.
- Laat de bodem gedurende 10-15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°
Vulling:
- Laat de zure kersen uitlekken in een vergiet.
- Breng het kersensap aan de kook samen met de suiker en kaneel.
- Meng in een beetje koud water de Maïzena en voeg dit al roerend aan het sap toe.
- Voeg daarna de kersen en de kirsch toe. (Voorzichtig roeren zodat de kersen niet verpletteren)
- Laat opnieuw doorkoken en neem van het vuur.
- Laat het mengsel afkoelen.
Crème:
- Meng kirsch, klopfix suiker, poedersuiker en vanillesuiker onder elkaar
- Klop de slagroom half stijf en voeg het mengsel toe. Klop de room verder op.
Afwerking:
- Plaatse de taartbodem op een taartschotel. Doe hierop 2 eetlepels kersenvulling zonder kersen en strijk open.
- Plaats de 1e cakelaag op de taartbodem en besprenkel met 1/3 van het drankmengsel.
- Bestrijk deze laag met ¼ van de crème en bestrijk met vulling (met kersen).
- Plaats de 2e cakelaag en besprenkel met 1/3 van het drankmengsel.
- Bestrijk opnieuw met ¼ van de crème en met vulling.
- Plaats de derde laag en besprenkel met het overschietende drankmengsel
- Bestrijk heel de taart met crème (zijkanten inclusief) maar hou crème over voor de slagroomtoefjes.
- Breng geraspte chocolade aan de zijkant van de taart aan.
- Spuit de slagroomtoefjes op het taartoppervlak en plaats een kers op de toefjes
- Versier de bovenkant van de taart met geraspte chocolade.
Smakelijk!!!
- Klop de eierdooiers samen met de helft van de suiker en 4-5 el warm water tot een schuimig geheel.
- Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf en meng dit onder het schuimmengsel
- Zeef de bloem, het maïszetmeel en de cacaopoeder en meng het geheel
- Vet de vorm in of plaats bakpapier
- Doe het deeg ik de springvorm (diameter 26cm) en zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°
- De vorm verwijderen en laten afkoelen op een rooster
- Verdeel de taart in 3 lagen
- Maak het drankmengsel klaar door kirsch, kersensap en suiker te mengen.
Bodem
- Kneed de boter met de poedersuiker, de vanillesuiker, de eierdooier en de kirsch
- Zeef de bloem en voeg geleidelijk toe onder het kneden.
- Rol het deeg op een bakplaat in cirkelvorm van 26cm diameter.
- Laat de bodem gedurende 10-15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°
Vulling:
- Laat de zure kersen uitlekken in een vergiet.
- Breng het kersensap aan de kook samen met de suiker en kaneel.
- Meng in een beetje koud water de Maïzena en voeg dit al roerend aan het sap toe.
- Voeg daarna de kersen en de kirsch toe. (Voorzichtig roeren zodat de kersen niet verpletteren)
- Laat opnieuw doorkoken en neem van het vuur.
- Laat het mengsel afkoelen.
Crème:
- Meng kirsch, klopfix suiker, poedersuiker en vanillesuiker onder elkaar
- Klop de slagroom half stijf en voeg het mengsel toe. Klop de room verder op.
Afwerking:
- Plaatse de taartbodem op een taartschotel. Doe hierop 2 eetlepels kersenvulling zonder kersen en strijk open.
- Plaats de 1e cakelaag op de taartbodem en besprenkel met 1/3 van het drankmengsel.
- Bestrijk deze laag met ¼ van de crème en bestrijk met vulling (met kersen).
- Plaats de 2e cakelaag en besprenkel met 1/3 van het drankmengsel.
- Bestrijk opnieuw met ¼ van de crème en met vulling.
- Plaats de derde laag en besprenkel met het overschietende drankmengsel
- Bestrijk heel de taart met crème (zijkanten inclusief) maar hou crème over voor de slagroomtoefjes.
- Breng geraspte chocolade aan de zijkant van de taart aan.
- Spuit de slagroomtoefjes op het taartoppervlak en plaats een kers op de toefjes
- Versier de bovenkant van de taart met geraspte chocolade.
Smakelijk!!!