Recept
« Terug naar recepten
Scones met gember
PT45M
Scones met gember
Een heerlijk scones met gember recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scones met gember te bereiden
Meng de bloem, bakpoeder, zout en gember in een grote kom. Roer hier de suiker door. Wrijf met beide handen de in stukjes gesneden boter door de bloem. Probeer zoveel mogelijk lucht in de bloem te mengen. Het resultaat is een gekruimeld deeg. Bewerk het deeg niet te lang, want anders gaat de boter smelten. Maak een kuiltje in het midden. Klop het ei op met de melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng alles voorzichtig met een houten lepel tot men een mooie bol zacht deeg krijgt. Indien nodig, een weinig extra melk toevoegen. Duw grote barsten in het deeg dicht. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooide plank tot een dikte van 2 cm. Steek daar met, bijvoorbeeld, een sherryglas ronde vormpjes uit met een diameter van 5 cm. De restjes samenbrengen en uitsteken tot nieuwe ronde vormen. Leg de deegvormpjes op een ingeboterde bakplaat en smeer ze in met het overschot van het losgeklopte ei. Bak het deeg 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210° C. tot de scones gerezen en goudbruin zijn. Snijd de scones middendoor en beleg naar eigen smaak met opgeklopte 'clotted cream' of room en honing of confituur. Dien de scones op met bij voorkeur een kop hete Assam-thee.