Recept
« Terug naar recepten
Seitanbrochettes met kaasaardappelen
PT30M
Seitanbrochettes met kaasaardappelen
Een heerlijk seitanbrochettes met kaasaardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
529 kcal kCal energie
26.7 g Gram eiwit
37.6 g Gram vet
20.5 g Gram koolhydraten
26.7 g Gram eiwit
37.6 g Gram vet
20.5 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Seitanbrochettes met kaasaardappelen te bereiden
Snij de courgette in plakken van 1,5 cm en stoom 10 min.
Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons.
Snij de seitan in stukken van 2 op 1 cm en meng met de champignons. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en voeg 4 eetl. olijfolie en de sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Roer af en toe om.
Snipper het bieslook fijn en pers het teentje knoflook.
Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar gedurende 30 min. Snij het hoedje eraf en hol voorzichtig uit met een lepel. Plet het vruchtvlees van de aardappelen en meng met 50 g verse kaas, het bieslook en de helft van de geraspte kaas. Kruid naar smaak met peper en zout en vul de aardappelen op. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Leg ze naast elkaar in een ovenschotel.
Rijg de seitanstukjes, de champignons en de courgetteplakjes afwisselend op brochettestokjes en leg die in een ovenschaal. Plaats 10 min. onder de grill (draai ze om na 5 min. en besprenkel af toe met de marinade).
Plaats ook de aardappelen 10 min. mee onder de grill (dek eventueel af met aluminiumfolie indien de kaas te bruin wordt).
Meng voor de vinaigrette 3 eetl. olijfolie met het knoflook en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Vermeng met spinazie en rucola in een grote slakom.
Meng voor de brochettesaus de tapenade met de rest van de verse kaas en kruid met peper en zout.
Serveer de brochettes met het sausje, de kaasaardappelen en wat van de frisse salade.
Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons.
Snij de seitan in stukken van 2 op 1 cm en meng met de champignons. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en voeg 4 eetl. olijfolie en de sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Roer af en toe om.
Snipper het bieslook fijn en pers het teentje knoflook.
Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar gedurende 30 min. Snij het hoedje eraf en hol voorzichtig uit met een lepel. Plet het vruchtvlees van de aardappelen en meng met 50 g verse kaas, het bieslook en de helft van de geraspte kaas. Kruid naar smaak met peper en zout en vul de aardappelen op. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Leg ze naast elkaar in een ovenschotel.
Rijg de seitanstukjes, de champignons en de courgetteplakjes afwisselend op brochettestokjes en leg die in een ovenschaal. Plaats 10 min. onder de grill (draai ze om na 5 min. en besprenkel af toe met de marinade).
Plaats ook de aardappelen 10 min. mee onder de grill (dek eventueel af met aluminiumfolie indien de kaas te bruin wordt).
Meng voor de vinaigrette 3 eetl. olijfolie met het knoflook en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Vermeng met spinazie en rucola in een grote slakom.
Meng voor de brochettesaus de tapenade met de rest van de verse kaas en kruid met peper en zout.
Serveer de brochettes met het sausje, de kaasaardappelen en wat van de frisse salade.