Opdienen met vers geraspte nootmuskaat.
1)Zo zonder iets er bij,alleen met een salade als vegetarische hap
2)Met bv een carbonade of rollade en een salade
Recept
« Terug naar recepten
Selderij - Prei - Olijven Schotel
PT90M
Selderij - Prei - Olijven Schotel
Een heerlijk selderij - prei - olijven schotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Selderij - Prei - Olijven Schotel te bereiden
*de ontpitte zwarte olijven in vers water even opkoken,water weggooien en het proces nog eenmaal herhalen.De olijven zijn nu zachter en veel minder zout.Dan de olijven in schijfjes snijden.
*Ui en knoflook aanfruiten in de olijfolie (in een pan met dikke bodem )
*Als de ui glazig wordt de prei en selderij er bij doen en mee aanfruiten tot de groentes zacht geworden zijn.
*Dan gaat de aardappelpurée er bij.Goed omroeren en goed doorverhitten.
*Dan de pan met deksel er op 1 uur in de oven zetten
*Pan er uit halen,olijven door de massa roeren en de geklutste eieren.Blijven roeren tot de eieren volledig zijn opgenomen in de massa.Dan het selderij groen er door roeren.
*Pan nog even 10 minuten terug in de oven.
*Ui en knoflook aanfruiten in de olijfolie (in een pan met dikke bodem )
*Als de ui glazig wordt de prei en selderij er bij doen en mee aanfruiten tot de groentes zacht geworden zijn.
*Dan gaat de aardappelpurée er bij.Goed omroeren en goed doorverhitten.
*Dan de pan met deksel er op 1 uur in de oven zetten
*Pan er uit halen,olijven door de massa roeren en de geklutste eieren.Blijven roeren tot de eieren volledig zijn opgenomen in de massa.Dan het selderij groen er door roeren.
*Pan nog even 10 minuten terug in de oven.