KookJij

Selderij - Prei - Olijven Schotel

Een heerlijk selderij - prei - olijven schotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Selderij - Prei - Olijven Schotel te bereiden

*de ontpitte zwarte olijven in vers water even opkoken,water weggooien en het proces nog eenmaal herhalen.De olijven zijn nu zachter en veel minder zout.Dan de olijven in schijfjes snijden.
*Ui en knoflook aanfruiten in de olijfolie (in een pan met dikke bodem )
*Als de ui glazig wordt de prei en selderij er bij doen en mee aanfruiten tot de groentes zacht geworden zijn.
*Dan gaat de aardappelpurée er bij.Goed omroeren en goed doorverhitten.
*Dan de pan met deksel er op 1 uur in de oven zetten
*Pan er uit halen,olijven door de massa roeren en de geklutste eieren.Blijven roeren tot de eieren volledig zijn opgenomen in de massa.Dan het selderij groen er door roeren.
*Pan nog even 10 minuten terug in de oven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen met vers geraspte nootmuskaat.
1)Zo zonder iets er bij,alleen met een salade als vegetarische hap
2)Met bv een carbonade of rollade en een salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst