Recept
« Terug naar recepten
Sesamkip Hawaï
PT30M
Sesamkip Hawaï
Een heerlijk sesamkip hawaï recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
life and cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sesamkip Hawaï te bereiden
Snijd de kipfilet in lange repen en marineer ze 10 minuten in de sojasaus. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak het pepertje schoon en hak het fijn. Hak de koriander fijn. Kook de rijst gaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal intussen de repen kipfilet door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het sesamzaad. Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok. Bak de repen sesamkip in enkele minuten goudbruin en gaar. Voeg de inhoud van de pot saus toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes koken. Meng de rijst met de mango, peper en koriander en serveer met de sesamkip in saus.