Recept
« Terug naar recepten
Sheermaal
PT20M
Sheermaal
Een heerlijk sheermaal recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
20 kCal energie
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sheermaal te bereiden
Verwarm de oven op 160°C. Doe de olie in een grote kom. Voeg de 2 eieren toe en klop het met een vork. Melk en bakpoeder apart mengen en bijvoegen. Voeg de suiker en rozenwater toe en nog eens kloppen. Voeg als laatste bloem een voor een kopje toe en kloppen. Dek de bakplaat met aluminiumfolie. Doe het mengsel met een eetlepel op een bakplaat. Doe de eierdooier in een kleine kom voeg een tl. water toe en goed mengen en breng het ei met een kwast op. Bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze in 20 min. gaar en goudbruin.