Recept
« Terug naar recepten
Shii-taketaartje met cognac
PT45M
Shii-taketaartje met cognac
Een heerlijk shii-taketaartje met cognac recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shii-taketaartje met cognac te bereiden
Pel en snipper de sjalotjes.
Veeg shii-take schoon en snij grote exemplaren kleiner.
Smelt boter en fruit de sjalotjes glazig.
Bak de shii-take al omscheppend mee tot het vocht verdampt is.
Strooi de tijm erover en breng op smaak met verkruimelde bouillontablet en eventueel zout en peper.
Klop de eieren los met de cognac, slagroom zout en peper.
Vet de vormpjes in met boter.
Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed er de vormpjes mee.
Snij het overtollige deeg langs de randen weg.
Verdeel de shii-take over de vormpjes en schep het eimengsel erover.
Verwarm de oven op 180 graden C.
Laat in de oven in ca 20-25 min. gaar en goudbruin bakken.
UITSERVEREN:
Zet taartjes op borden en maak een garnering van sla.
Sprenkel wat zelfgemaakte dressing over de sla.
Veeg shii-take schoon en snij grote exemplaren kleiner.
Smelt boter en fruit de sjalotjes glazig.
Bak de shii-take al omscheppend mee tot het vocht verdampt is.
Strooi de tijm erover en breng op smaak met verkruimelde bouillontablet en eventueel zout en peper.
Klop de eieren los met de cognac, slagroom zout en peper.
Vet de vormpjes in met boter.
Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed er de vormpjes mee.
Snij het overtollige deeg langs de randen weg.
Verdeel de shii-take over de vormpjes en schep het eimengsel erover.
Verwarm de oven op 180 graden C.
Laat in de oven in ca 20-25 min. gaar en goudbruin bakken.
UITSERVEREN:
Zet taartjes op borden en maak een garnering van sla.
Sprenkel wat zelfgemaakte dressing over de sla.