Recept
« Terug naar recepten
Romige cantharellensaus
PT10M
Romige cantharellensaus
Deze saus is niet alleen te combineren met allerlei soorten vlees zoals
biefstuk, varkenshaas, schnitzel, kip, kalkoen of wild. Maar is ook heerlijk
als vegetarische saus voor bij pasta.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige cantharellensaus te bereiden
- Maak de cantharellen goed schoon met een zacht borsteltje (onder een zacht stromende kraan) en snij de grotere in stukjes.
- Bak de spekreepjes met de fijngesneden sjalotjes en voeg daar de cantharellen aan toe. Schep het om en laat dit eventjes bakken.
- Voeg dan de peper, zout, bouillontablet, tijmblaadjes, Cognac en room toe en laat dit op een kleine pitje even sudderen.
- Voeg op het laatst de fijngehakte peterselie toe.