Recept
« Terug naar recepten
Shoarma-bonenschotel
PT10M
Shoarma-bonenschotel
Een heerlijk shoarma-bonenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dolf Schipper
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shoarma-bonenschotel te bereiden
Snij de sla in reepjes, goed schoonwassen en uitlekken.
Schil de sinaasappel en snij deze in kleine blokjes.
Meng de yoghurt met de mayonaise en roer er de azijn doorheen.
Voeg de basilicum toe en maak op smaak af met zout en peper.
Sla, sinaasappel en dressing gescheiden in de koelkast bewaren.
Snipper de ui.
Snij de paprika in kleine reepjes ( of blokjes).
In wat croma of olie de ui, paprika en sambal wokken (5 min).
Braad in 5 minuten de vleesreepjes bruin en gaar.
Roer op een laag vuur de bonen er door.
Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen.
Op smaak afmaken met peper en zout.
Meng kort voor het serveren de sinaasappelpartjes met de sla.
De dressing is voor een ieder voor zich.
Schil de sinaasappel en snij deze in kleine blokjes.
Meng de yoghurt met de mayonaise en roer er de azijn doorheen.
Voeg de basilicum toe en maak op smaak af met zout en peper.
Sla, sinaasappel en dressing gescheiden in de koelkast bewaren.
Snipper de ui.
Snij de paprika in kleine reepjes ( of blokjes).
In wat croma of olie de ui, paprika en sambal wokken (5 min).
Braad in 5 minuten de vleesreepjes bruin en gaar.
Roer op een laag vuur de bonen er door.
Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen.
Op smaak afmaken met peper en zout.
Meng kort voor het serveren de sinaasappelpartjes met de sla.
De dressing is voor een ieder voor zich.
Sinet zegt: