KookJij

Siciliaanse sinaasappel-garnalensalade

Een heerlijk siciliaanse sinaasappel-garnalensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Siciliaanse sinaasappel-garnalensalade te bereiden

Slakropjes halveren, wassen en stronkjes eraf snijden. Slakropjes goed laten uitlekken op dubbelgevouwen theedoek.
Peper wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
Peterselie fijn knippen.
Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees. Boven kom met scherp mesje sinaasappelpartjes tussen vliezen uitsnijden, hierbij sap opvangen.
2 Eetlepels olie en peperreepjes door opgevangen sap roeren. Cocktailgarnalen en rivierkreeftjes erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Rest van olie en azijn tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Halve slakropjes over vier borden verdelen. Blaadjes iets uit elkaar trekken. Parten sinaasappel erop leggen en besprenkelen met dressing.
Garnalensalade met sausje erover verdelen. Peterselie erover strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dank je voor je reactie, Mimi;) Ik hoop dat je het lekker vond.
Groetjes,
Anna.
:p
Securityangel

Securityangel zegt:
Geachte Mevrouw Anna ,
Dank u voor uw reactie op mijn vraag. Ik mag heel erg graag ricola.
Ik heb al alles in huis gekocht om uw lekkere receptje vandaag klaar te maken ;)Het word vast en zeker een receptje om nog vele keren klaar te maken. Nogmaals vriendelijk bedankt om het met alle leden van Kook Jij te delen.
Met de vriendelijke groetjes SECURITANGEL Mimi:)
gonda

gonda zegt:
Gem wordt vertaald als bindsla. Indien je dit niet vind kan je ook romeinse sla gebruiken. Rucola vind ik zelf nogal hard.
Anna

Anna zegt:
Je kunt in principe iedere slasoort gebruiken. Ik zou wel kiezen voor een zachte slasoort, bijvoorbeeld ricola.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
securityangel

securityangel zegt:
Beste, Ik las in uw recept helemaal bovenaan "2 kopjes gem" is dat een soort van sla? En zo ja welke soort is het aub. Of kan ik elke soort van sla gebruiken om dit lekkere recept te maken? Alvast bedankt.
Met de vriendelijke groeten,
securityangel
carmelina

carmelina zegt:
Ben zelf van siciliaanse afkomst maar ken dit recept niet. Lijkt me erg lekker en zal het eens proberen