Serveren met een Pinot-Grigio of sauvignon-blanc of een strakdroge chardonnay. Wat onbekends uit het zuiden van Frankrijk de Picpoul de Pinet of Muscat-sec. Keus genoeg.
Recept
« Terug naar recepten
Siciliaanse tuinbonenschotel
PT30M
Siciliaanse tuinbonenschotel
Een heerlijk siciliaanse tuinbonenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henryk dorski
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Siciliaans kookboek van Carmelo Sammarco
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Siciliaanse tuinbonenschotel te bereiden
Als basis heb ik het recept uit het Siciliaans kookboek van Carmelo Cammarco genomen bladzijde 27: “Rabbit-style broad beans”, “oftewel Favi a cunnigghiu”.
Wat dit recept met konijnen te maken heeft is me onduidelijk.
Maar kennelijk hebben ze in Italië wel andere kleur tuinbonen. Veel donkerder.
Het originele recept is als volgt :
500 gram broad beans, tuinbonen dus.
5 hele knoflooktenen ongepeld (maar zonder de wortelaanzet, dat heb ik gedaan i.e.g)
olijfolie
oregano, zout en versgemalen zwarte peper.
Tot zover het officiële recept (op de peper na dan.)
Ik heb 175 gram tuinbonen aangehouden per persoon (helft van een pot van 350 gram) maar het officiële recept zonder de salade geeft 500 gram zonder erbij te zeggen voor hoeveel personen het is. Maar…….ga op gevoel af. Doe ik altijd. Met maten werken is tijdrovend en frustrerend vind ik.
Cammarco gaat verder :
De verse tuinbonen in water met zout 15 minuten laten koken. Heet opdienen met oregano en olijfolie.
Einde recept.
Ik heb het volgende gedaan :
Heb eerst als basis een salade gemaakt van :
Rucola en veldsla. Het is nu ik dit schrijf een week voor Kerst en dan is de veldsla bij de biowinkel aanwezig als seizoensproduct. Daar dan door/over heen:
1 champignon flinterdun rauw gesneden, d.w.z. 1 champignon per couvert.
stukje zoete paprika fijn gesneden rauw
zadenmelange met zonnebloempitten e.d.
provençaalse kruiden
mierikswortelsaus
20 kappertjes uit het zout
De tuinbonen gaan in de pan met de hele knoflooktenen. Ik heb uit glas genomen, de bonen dan, gezien het seizoen maar wel bio.
Deksel op de pan en even laten stoven. Water afgieten, olie erbij en een flinke haffel oregano, dus niet zo kabinetzuinig.
Dit gaat vervolgens over de reeds gemaakte salade.
Als laatste nog wat olijfolie erover, wat peper en zout ( liefst sel de guérande ) en een kwak mierikswortel.
Heb me wezenloos gesmuld in ieder geval.
Wat dit recept met konijnen te maken heeft is me onduidelijk.
Maar kennelijk hebben ze in Italië wel andere kleur tuinbonen. Veel donkerder.
Het originele recept is als volgt :
500 gram broad beans, tuinbonen dus.
5 hele knoflooktenen ongepeld (maar zonder de wortelaanzet, dat heb ik gedaan i.e.g)
olijfolie
oregano, zout en versgemalen zwarte peper.
Tot zover het officiële recept (op de peper na dan.)
Ik heb 175 gram tuinbonen aangehouden per persoon (helft van een pot van 350 gram) maar het officiële recept zonder de salade geeft 500 gram zonder erbij te zeggen voor hoeveel personen het is. Maar…….ga op gevoel af. Doe ik altijd. Met maten werken is tijdrovend en frustrerend vind ik.
Cammarco gaat verder :
De verse tuinbonen in water met zout 15 minuten laten koken. Heet opdienen met oregano en olijfolie.
Einde recept.
Ik heb het volgende gedaan :
Heb eerst als basis een salade gemaakt van :
Rucola en veldsla. Het is nu ik dit schrijf een week voor Kerst en dan is de veldsla bij de biowinkel aanwezig als seizoensproduct. Daar dan door/over heen:
1 champignon flinterdun rauw gesneden, d.w.z. 1 champignon per couvert.
stukje zoete paprika fijn gesneden rauw
zadenmelange met zonnebloempitten e.d.
provençaalse kruiden
mierikswortelsaus
20 kappertjes uit het zout
De tuinbonen gaan in de pan met de hele knoflooktenen. Ik heb uit glas genomen, de bonen dan, gezien het seizoen maar wel bio.
Deksel op de pan en even laten stoven. Water afgieten, olie erbij en een flinke haffel oregano, dus niet zo kabinetzuinig.
Dit gaat vervolgens over de reeds gemaakte salade.
Als laatste nog wat olijfolie erover, wat peper en zout ( liefst sel de guérande ) en een kwak mierikswortel.
Heb me wezenloos gesmuld in ieder geval.
gea zegt: