Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelkoekjes
PT60M
Sinaasappelkoekjes
Een heerlijk sinaasappelkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelkoekjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. De bloem en de backin mengen en zeven boven een beslagkom. De overige ingrediënten toevoegen en met een mixer met deeghaken een glad deeg kneden. Laat het deeg 1 uur afkoelen in de koelkast. Van het deeg een rol maken en deze uitrollen tot een plak deeg van 4 milimeter dik. Steek met een koekjesvormpje van 4 centimeter doorsnede de koekjes uit het deeg en leg de uitgesneden koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven, en bak de koekjes 8 minuten.
Voor het glazuur sinaasappelsap met poedersuiker tot een dikke gladde massa roeren. De afgekoelde koekjes met het glazuur bestrijken en het glazuur hard laten worden. Voor het versieren van het glazuur de pure chocolade smelten en in een spuitzak met een spits tuitje doen en de koekjes daarmee versieren.
Voor het glazuur sinaasappelsap met poedersuiker tot een dikke gladde massa roeren. De afgekoelde koekjes met het glazuur bestrijken en het glazuur hard laten worden. Voor het versieren van het glazuur de pure chocolade smelten en in een spuitzak met een spits tuitje doen en de koekjes daarmee versieren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sweety zegt:
MAAR HET IS OVERHEERLIJK wie dit heeft bedacht is echt een top chef
;)
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.