Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelroomtaart
PT80M
Sinaasappelroomtaart
Een heerlijk sinaasappelroomtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
greetje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelroomtaart te bereiden
Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom en snij er met 2 messen de boter in klein,voeg hiebij het water toe en meng al wrijvend met de vingertoppen alles tot een kruimig mengsel.
Laat het deeg nu afgedekt 30 minuten rusten.
Rol daarna het deeg op een met bloem bestoven werktafel uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnee.
Laten rusten.
Bekleed hiermee dan een ingevette vlaaivorm, prik met een vork hier en daar een paar gaatjes in het deeg,leg er dan een stuk bakpapier op en vul de taart met een steunvulling van b.v. oude peulvruchten.
Bak dan de taart in een oven van 200 graden in ongeveer 25 minuten.
Bereidingswijze
Bereid de gele room,roer hierdoor de bloesemwater en het kaneelpoeder en vervang eventueel 3 etl van dat vocht door cointreau
Schep de room in de taart.
Schil de sinaasappels zo dik dat alle witte vliesjes er af zijn , snij het in plakjes, leg de plakken op de gele room, maak de gelei en schenk dit over de taart.
Laat opstijven in de koelkast.
Serveertips
mooi opmaken met wat dun gesneden sinaasappelschijven en slagroom
Laat het deeg nu afgedekt 30 minuten rusten.
Rol daarna het deeg op een met bloem bestoven werktafel uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnee.
Laten rusten.
Bekleed hiermee dan een ingevette vlaaivorm, prik met een vork hier en daar een paar gaatjes in het deeg,leg er dan een stuk bakpapier op en vul de taart met een steunvulling van b.v. oude peulvruchten.
Bak dan de taart in een oven van 200 graden in ongeveer 25 minuten.
Bereidingswijze
Bereid de gele room,roer hierdoor de bloesemwater en het kaneelpoeder en vervang eventueel 3 etl van dat vocht door cointreau
Schep de room in de taart.
Schil de sinaasappels zo dik dat alle witte vliesjes er af zijn , snij het in plakjes, leg de plakken op de gele room, maak de gelei en schenk dit over de taart.
Laat opstijven in de koelkast.
Serveertips
mooi opmaken met wat dun gesneden sinaasappelschijven en slagroom