KookJij

Sint Jacobsvruchten met appel, witloof en kerrie

Een heerlijk sint jacobsvruchten met appel, witloof en kerrie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sint Jacobsvruchten met appel, witloof en kerrie te bereiden

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm het appelsap met de sherry en los er de uitgeknepen gelatine in op. Giet in een platte vorm en plaats 2h in de koelkast of ca. 10 min. in de diepvries.

Besprenkel de witlofreepjes met het citroensap. Breng op smaak met currypoeder, peper en zout.

Snijd repen van de appelgelei en maak rolletjes met de witloofreepjes.

Druk de Sint Jacobsvruchten aan in de warme pan zodat ze aan de bodem kleven. Duw na ca. sec. met je duim om los te maken. Bak aan kant zodat de Sint Jacobsvruchten niet helemaal doorbakken zijn.
Presenteer telkens 2 bolletjes appelsorbet met daarop een witloofpakketje. Leg de Sint Jacobsvruchten ertussen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst