KookJij

Sint-jakobsnoten met broccolimousse

Een heerlijk sint-jakobsnoten met broccolimousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sint-jakobsnoten met broccolimousse te bereiden

Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, voeg boter, een weinig melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een gladde, maar dikke puree.
Bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan beide kanten in boter. Halveer ze nadien overlangs, schik wat broccolimousse op de helft van de zeevruchten en dek af met de resterende plakjes sint-jakobsnoot. Werk af met enkele sprietjes bieslook.
Giet de warme kippenbouillon in vier diepe borden en schik er de sint-jakobsnoten in.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Bedankt fabita, laat het je alvast smaken. ;):D:D
fabita

fabita zegt:
Dit lijkt me erg lekker. Bij mijn favorieten gezet. Ook als voorgerecht bijv, 2 per persoon heel apart.