Recept
« Terug naar recepten
Sinterklaastaart
PT90M
Sinterklaastaart
Een heerlijk sinterklaastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinterklaastaart te bereiden
Roer de boter en suiker romig.
Scheidt de eigelen van de eiwitten.
Voeg de eigelen aan het boter/suikermengsel toe.
Klop ondertussen in een apart kom de eiwitten stijf.
Voeg dubbel gezeefde bloem, snufje zout, speculaaskruiden en bakpoeder aan het mengsel toe.
Spartel de opgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
Beboter de taartvorm (vorm naar eigen keuze) en giet het beslag in.
Bak de sinterklaastaartje op 180 graden in ongeveer 45 minuten.
Laat het daarna eerst afkoelen.
Snij de taart vervolgens in 2 lagen.
Besprenkel de eerste laag (eventueel) met cognac en bedekt het met een laagje marmelade.
Voor de versiering van de taart zijn er verschillende mogelijkheden.
Je kunt de marsepein uitrollen tot een ronde lap en deze op de taart leggen.
Daarna marsepeinfiguurtjes van gekleurd marsepein erop leggen.
Lust je geen marsepein dan kan de taart met slagroomtoefjes en strooigoed worden versierd.
Lekker met chocolademelk.
Tip: door de bloem dubbel te zeven wordt de cake extra luchtig.
Dit recept is ook te gebruiken voor een vruchtentaart, dan moet je de speculaaskruiden weglaten en als versiering vruchten gebruiken.
Scheidt de eigelen van de eiwitten.
Voeg de eigelen aan het boter/suikermengsel toe.
Klop ondertussen in een apart kom de eiwitten stijf.
Voeg dubbel gezeefde bloem, snufje zout, speculaaskruiden en bakpoeder aan het mengsel toe.
Spartel de opgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
Beboter de taartvorm (vorm naar eigen keuze) en giet het beslag in.
Bak de sinterklaastaartje op 180 graden in ongeveer 45 minuten.
Laat het daarna eerst afkoelen.
Snij de taart vervolgens in 2 lagen.
Besprenkel de eerste laag (eventueel) met cognac en bedekt het met een laagje marmelade.
Voor de versiering van de taart zijn er verschillende mogelijkheden.
Je kunt de marsepein uitrollen tot een ronde lap en deze op de taart leggen.
Daarna marsepeinfiguurtjes van gekleurd marsepein erop leggen.
Lust je geen marsepein dan kan de taart met slagroomtoefjes en strooigoed worden versierd.
Lekker met chocolademelk.
Tip: door de bloem dubbel te zeven wordt de cake extra luchtig.
Dit recept is ook te gebruiken voor een vruchtentaart, dan moet je de speculaaskruiden weglaten en als versiering vruchten gebruiken.
Debora zegt: