Recept
« Terug naar recepten
Sjalottenringen met gerookte zalm op een crouton van Turks brood
PT30M
Sjalottenringen met gerookte zalm op een crouton van Turks brood
Een heerlijk sjalottenringen met gerookte zalm op een crouton van turks brood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.sjalot
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sjalottenringen met gerookte zalm op een crouton van Turks brood te bereiden
Pel de sjalotten, halveer ze en snijd ze in hele dunne ringen (het wortelgedeelte van de sjalot niet mee snijden want deze is een beetje bitter).
Verwarm de olijfolie met de boter in een pan en pers het halve teentje knoflook erboven uit.
Snijd het Turkse brood in acht gelijkmatige plakjes en besmeer deze met het olie- en botermengsel.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C in ongeveer 7 minuten tot de broodjes goudbruin van kleur zijn.
Beleg de afgekoelde croutons met een beetje rucola, een plakje gerookte zalm en wat sjalottenringen.
Garneer met een kruidentakje.
Tips:
De sjalot onder water pellen zorgt voor minder irritatie aan de ogen.
De sjalot snijden met een scherp mes, dit vermindert irritatie aan de ogen tijdens het snijden: in alle sjalotten- en uiensoorten zitten oliën die vrij komen, doordat de cellen kapotgesneden worden. Met een scherp mes blijven deze cellen heel. Dus nooit een sjalot of een ui hakken maar altijd snijden!
De croutons af laten koelen op het aanrecht en niet in de koelkast, anders worden ze zacht. Bewaren in een luchtdicht afgesloten bak.
Verwarm de olijfolie met de boter in een pan en pers het halve teentje knoflook erboven uit.
Snijd het Turkse brood in acht gelijkmatige plakjes en besmeer deze met het olie- en botermengsel.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C in ongeveer 7 minuten tot de broodjes goudbruin van kleur zijn.
Beleg de afgekoelde croutons met een beetje rucola, een plakje gerookte zalm en wat sjalottenringen.
Garneer met een kruidentakje.
Tips:
De sjalot onder water pellen zorgt voor minder irritatie aan de ogen.
De sjalot snijden met een scherp mes, dit vermindert irritatie aan de ogen tijdens het snijden: in alle sjalotten- en uiensoorten zitten oliën die vrij komen, doordat de cellen kapotgesneden worden. Met een scherp mes blijven deze cellen heel. Dus nooit een sjalot of een ui hakken maar altijd snijden!
De croutons af laten koelen op het aanrecht en niet in de koelkast, anders worden ze zacht. Bewaren in een luchtdicht afgesloten bak.
gerard2 zegt: