Recept
« Terug naar recepten
Sjoekes (soezen)
PT60M
Sjoekes (soezen)
Een heerlijk sjoekes (soezen) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sjoekes (soezen) te bereiden
Soezendeeg:
Kook 3/4 melk met 3/4 suiker en voeg een vanillestokje toe.
Laat ook de boter, het water en de melk koken.
Voeg de bloem toe en roer droog.
Neem de bereiding van het vuur en meng ei per ei door het mengsel tot een mooie massa.
Vul de spuitzak en dresseer de soezen op de plaat.
Bak gedurende 20 minuten op 180 graden.
Banketbakkersroom:
Kook 3/4 melk met 3/4 suiker vanillestokje.
Voeg de pudding, de eigelen en de overgebleven suiker en melk samen en roer goed.
Als de melk kookt voeg je deze bij dit mengsel en laat je het één keer goed doorkoken. A
ls de pudding gemaakt is, meng je de soezen met verschillende smaken: mokka, chocolade, karamel (= pannetje met suiker op licht vuurtje laten karameliseren).
Voor de slagroomvulling klop je 1l slagroom en 125 gr suiker op.
Dresseer de soezen op het bord en garneer met fruit naar keuze.
Kook 3/4 melk met 3/4 suiker en voeg een vanillestokje toe.
Laat ook de boter, het water en de melk koken.
Voeg de bloem toe en roer droog.
Neem de bereiding van het vuur en meng ei per ei door het mengsel tot een mooie massa.
Vul de spuitzak en dresseer de soezen op de plaat.
Bak gedurende 20 minuten op 180 graden.
Banketbakkersroom:
Kook 3/4 melk met 3/4 suiker vanillestokje.
Voeg de pudding, de eigelen en de overgebleven suiker en melk samen en roer goed.
Als de melk kookt voeg je deze bij dit mengsel en laat je het één keer goed doorkoken. A
ls de pudding gemaakt is, meng je de soezen met verschillende smaken: mokka, chocolade, karamel (= pannetje met suiker op licht vuurtje laten karameliseren).
Voor de slagroomvulling klop je 1l slagroom en 125 gr suiker op.
Dresseer de soezen op het bord en garneer met fruit naar keuze.
jordyzuiddam zegt: