Recept
« Terug naar recepten
Sla-champignon cocktail
PT20M
Sla-champignon cocktail
Een heerlijk sla-champignon cocktail recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Tournedos, Richard
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sla-champignon cocktail te bereiden
Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en kook 5 minuten in een pan met een laagje water. Laat ze goied uitlekken en afkoelen.
Was de sla, laat ze goed uitlekken en snijd ze dan in kleine reepjes.
Maak de bleekselderij schoon (draden eraf trekken), snijd in kleine boogjes.
Snijd de ham in blokjes. Meng de sla, champignons, bleekselderij en de ham door elkaar en verdeel dit over de 4 coupes.
Meng de mayonaise/halvanaise met citroensap, peper en zout, en verdeel dit over de coupes.
Garneer elke coupe met een schijfje citroen.
Was de sla, laat ze goed uitlekken en snijd ze dan in kleine reepjes.
Maak de bleekselderij schoon (draden eraf trekken), snijd in kleine boogjes.
Snijd de ham in blokjes. Meng de sla, champignons, bleekselderij en de ham door elkaar en verdeel dit over de 4 coupes.
Meng de mayonaise/halvanaise met citroensap, peper en zout, en verdeel dit over de coupes.
Garneer elke coupe met een schijfje citroen.