KookJij

Slaatje met gepelde gekookte aardappelen

Een heerlijk slaatje met gepelde gekookte aardappelen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Gegeten in een Hongaarse restaurant als koud voorgerecht
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slaatje met gepelde gekookte aardappelen te bereiden

Borstel de aardappelen proper en spoel ze. Snij de aardappel overlangs en kook ze met de pel eraan tot ze gaar zijn. Snij ze dan dwars in schijfjes van enkele cm dik. Was de sla en de paprika en dep ze droog. Verwijder de zaden en de zaadlijsten uit de rode paprika en snij de paprika in kleine stukjes van enkele cm. Scheur de sla in stukjes. Verbrokkel de kaas en voeg dit samen met de sla en paprikastukjes.
Maak een mengsel van honing, olijfolie en wijnazijn en druppel dit, vlak voor opdienen op de sla.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de sla samen met de aardappelschijven.
Drink hierbij een witte droge wijn.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Indien gewenst kan je als vlees bv kip of kalkoen filet of geroosterde kippenvleugeltjes toevoegen.
De pikantheid is afhanelijk van de mierikswortel en de soort gebruikte paprika.
Het wordt soms ook opgedient als een koud voorgerecht slaatje. Ik vermoed dat het via Turkije en of Griekenland in de Hongaarse keuken beland is. Als voorgerecht wordt het dan met een getoast broodje geserveerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst